Jelovnik

Doručak

NAŠ/VAŠ DORUČAK

(kreirajte svoj omlet ili kajganu po Vašem izboru, uz dodatak paradajza i feta sira)
« 430 din »

DORUČAK „SOBA“

(zapečena lepinja sa mocarelom, slaninom, jajetom, svežom salatom od rukole i jogurtom)
« 490 din »

PUNJENE PRŽENICE

(prženice punjene šunkom i sirom, sa finim sosom od pršute, paprike i parmezana)
« 450 din »

TORTILJA „POLO“

(domaća tortilja sa tzatziki namazom, aromatičnom piletinom i pomfritom)
« 490 din »

FITNES BRUSKETA

(brusketa od ražanog hleba, sa musom od vlašca i rikote, sa karpaćom od avokada, poširanim jajetom i dimljenim rozbifom)
« 510 din »

DOBRO JUTRO, SRBIJO

(pečene paprike na kajmaku i mladom luku, sa domaćom projom i poljskom salatom)
« 450 din »

METOHIJSKA PITA

(zapečena pita od domaćeg heljdinog testa sa sirom, koprivom i spanaćem, uz dodatak pršute i milerama)
« 460 din »

VAFL SA SIROM

(vafl sa sirom, mortadelom, potočarkom i dresingom od čedra i susama)
« 480 din »

JEDNOSTAVNO MUSLI

(musli sa svežim voćem i mlekom/jogurtom)
« 390 din »

ĆEBATA SA DIMLJENIM LOSOSOM

(toplo dimljeni losos sa mediteranskim miksom salata, prelivom od citrusa i pinjola, kiselom rotkvicom i salsom od paradajza , kapra, bosiljka i belog luka)
« 880 din »

PALENTA SA SIROM

« 350 din »

Supe, čorbe i potaži

JUNEĆA ČORBA

(šargarepa, celer, crni luk, juneće meso)
« 350 din »

BISTRA SUPA SA DOMAĆIM KNEDLAMA

« 340 din »

POTAŽ DANA

(svež potaz od sezonskog povrća)
« 340 din »

Hladna i topla predjela

TATAR BIFTEK

(seckani juneći file, oplemenjen začinima, puterom i hrskavim tostom)
« 2100 din »

IZBOR DELIKATESA

(izbor sireva i pršute sa gurmanskim hlebom)
« 1800 din »

BURATA

(burata na svežoj salati od potočarke, crvenog i žutog čerija i dresingom od bosiljka i pinjola)
« 1250 din »

BRI U KORICI OD KUKURUZA

(bri u korici od kukuruznih mrvica, sa džemom od crnog luka i sušenih kajsija, na salati od mikrobilja)
« 950 din »

SRPSKI SUŠI

(grilovani kozji sir i tikvica u pršuti, sa hrskavim krutonima, džemom od patlidžana i belog luka i aromatičnim uljem vlašca)
« 910 din »

PIKANTNI GAMBORI

(sveži marinirani gambori na toploj slanoj ploči, pečeni po Vašem izboru, sa sotiranim šparglama i holandez sosom)
« 1800 din »

Obrok salate

,,AVE, CEZARE!"

(ajzberg salata sa piletinom, hrskavom slaninom, listićima parmezana, aromatičnim krutonima i cezar dresingom)
« 890 din »

TOPLA BIFTEK SALATA

(suvidirani biftek sa miksom grilovanog povrća, leblebijama, sočivom, crvenim pasuljem, radičom i svežom ajzberg salatom, u dresingu od aćeta i meda)
« 1150 din »

SVINJSKI KARPAĆO

(svinjski karpaćo na salati od mladog zelenog i crvenog kupusa, kelerabe, radiča i potočarke, dresing od komorača i milerama)
« 830 din »

PILE U SNEGU

(marinirana piletina sa radičom, fetom, komoračem, batata krompirom, pečenim lešnikom i snegom od maslinovog ulja)
« 860 din »

NICA SALATA

(žbunasta salata sa mladim krompirom, sicilijanskim kaprom i mariniranom tunom)
« 1090 din »

GRČKA SALATA

(krastavac, paprika, paradajz, crveni luk, masline i feta sir)
« 590 din »

Paste

PENE KARBONARA

(domaće pene u karbonara sosu)
« 810 din »

PENE DI POLO

(domaće pene sa piletinom, leblebijama, tikvicom i kikirikijem, u krem sosu)
« 930 din »

TALJATELE ,,STROGANOF"

(domaće taljatele sa biftekom, miksom šumskih pečuraka , mladim lukom i kiselim krastavcem u krem sosu)
« 1150 din »

TALJATELE PARMA

(domaće taljatele sa goveđom pršutom, brokolijem i uljem od tartufa)
« 950 din »

KAZAREĆE

(domaća testenina u tri boje, sa zečijim fileom i mariniranim šparglama, u sosu od parmezana i crnih tartufa)
« 1190 din »

PAPARDELE SA LIGNJAMA

(papardele sa lignjama na beloj buzari, sa finom aromom luka, konkase paradajza i tamjanike)
« 1150 din »

GRATINIRANE NJOKE

(zapečene njoke sa raguom od piletine, povrća i mocarele)
« 1090 din »

Rižota

ZELENI RIŽOTO SA KOZICAMA I TIKVICAMA

(kremasti rižoto sa kozicama, tikvicama i liofizovanim spanaćem)
« 1050 din »

RIŽOTO SA LOSOSOM I ZELENOM PAPRIKOM

(kremasti rižoto sa lososom, paprikom i liofizovanom cveklom, uz dodatak mocarele, hrskave rukole i sladoleda od parmezana)
« 1200 din »

RIŽOTO SA PILETINOM

(kremasti rižoto sa piletinom, mladim sirom, povrćem i dehidriranom slaninom)
« 990 din »

BIFTEK RIŽOTO

(kremasti rižoto sa biftekom, lisičarkom i mladim lukom)
« 1210 din »

Glavna jela

HRSKAVA PILETINA

(pohovana piletina u panko prezli, sa aromatičnim krompiorom i slatko-ljutim sosom)
« 990 din »

PILEĆI MOZAIK

(suvidirana piletina sa musom od boba, crne trube i lešnika, servirana sa pečenom tikvicom, salsom od patlidžana i sosom od dimljenog sira)
« 1190 din »

PAČIJI BATAK SA RIBIZLOM

(suvidirani pačiji batak u finoj glazuri, na pireu sa tartufima i sosom od ribizle)
« 1790 din »

ĆURETINA U KUPUSU

(dimljena sporopečena ćuretina, sa dinstanim kupusom i sosom od rena)
« 1090 din »

SVINJSKI VRAT NA ŠUMADIJSKI NAČIN

(svinjski vrat, pečen tri sata na niskoj temperaturi, sa kukuruzom, paprikom i hrskavim krompirom)
« 1150 din »

ČAČANSKA LEPOTICA

(sporopečena prasetina, glazirana sosom od čačanke i vina, na gurmanskom krompiru sa slaninom, kajmakom i belim lukom)
« 1300 din »

JAGNJETINA U MADERI

(jagnjeće butkice sa gurmanskim krompirom i dinstanom paprikom, u madera sosu)
« 1510 din »

PEŠTERSKI ZAČIN NA FRANCUSKI NAČIN

suvidirana jagnjeća kobasica sa mladom šargarepom, dinstanim bobom i leblebijama, na kremi od vlašca i rikote)
« 1210 din »

ĆEVAPI SOBA

(100% juneći ćevapi sa začinjenim krompirom i kajmakom)
« 1090 din »

GURMANSKI ZALOGAJ

(dinstani juneći obrazi u sosu od jabuke, sa pečenim povrćem i kremom od krompira i kajmaka)
« 1490 din »

BIFTEK U SOSU OD BIBERA

(odležali biftek pečen po Vašoj želji, sa pečenim povrćem i krompirom)
« 2450 din »

Burgeri

JUNEĆI BURGER

(burger od 100% junećeg mesa, sa čedar sirom, kiselim krastavcima i svežom salatom,
uz dodatak pomfrita i kolutića prženog luka)
« 1090 din »

VEGANSKI BURGER

(veganski burger sa hrskavom salatom, domaćim burger sosom, crvenim lukom, kiselim krastavcima uz dodatak pomfrita i kolutića prženog luka)
« 990 din »

Ribe

PRINC IZ MORA

(losos iz josper peći, sa sotiranim krompirom i radičom, u sosu od kozica i kapra)

« 1950 din »

LIGNJE U TEMPURI

(fritirane lignje u tempuri, sa mladim krompirom, bosiljkom i finim prelivom od inćuna i limete)
« 1590 din »

PASTRMKA U PERGAMENTU

(dimljena pastrmka sa povrćem i začinskim biljem, pečena u papiru)
« 1290 din »

Male salate

KUPUS SALATA

(salata od svežeg kupusa)
« 340 din »

SRPSKA SALATA

(paradajz, krastavac, paprika, crni luk, ljuta paprika)
« 370 din »

ŠOPSKA SALATA

(paradajz, krastavac, paprika, crni luk, feta sir)
« 410 din »

MIKS ZELENIH SALATA

(miks zelenih salata sa čeri paradajzom i parmezanom)
« 440 din »

RUKOLA ČERI SALATA

(rukola, čeri paradajz, listići parmezana)
« 450 din »

SVEŽA LJUTA PAPRIKA

« 160 din »

PEČENE LJUTE PAPRIKE U ULJU

(ljuta paprika u marinadi od belog luka, peršuna i vinskog sirćeta)
« 260 din »

BELOLUČANE PAPRIKE

(pečene paprike u marinadi od belog luka, ulja, peršuna i vinskog sirćeta)
« 420 din »

PARADAJZ SALATA

« 370 din »

PARADAJZ SALATA SA SIROM

« 390 din »

KRASTAVAC SALATA

« 370 din »

Prilozi / Dodaci

Grilovano povrće

450 RSD

Wedges krompir

150g/300g  240/440 RSD

Pomfrit

150g/300g 240/440 RSD

Pirinač

290 RSD

Parmezan

50g 190 RSD

Kajmak

50g 170 RSD

Pinjoli

10g 200 RSD

Feta sir

50g 120 RSD

Slanina

50g 150 RSD

Pršuta

50g 190 RSD

Masline

50g 130 RSD

Džem

50g 120 RSD

Sweet chily sos

50g 190 RSD

Domaći hleb

80 RSD

Šot limuna

130 RSD

Med

10g 70 RSD

Šlag

30g 60 RSD

Jaje

60 RSD

Jogurt

0,2 110 RSD

Sojino mleko

0.1 90 RSD

Mleko

0.2 100 RSD

0.1 50 RSD

Nutela

50g 110 RSD

Eurokrem

50g 90 RSD

Majonez

50g 90 RSD

Kečap

50g 90 RSD

Šunka

50g 100 RSD

Cezar dresing

50g 120 RSD

Polonez sos

50g 140 RSD

-svakodnevno pravimo svež domaći hleb

Dezerti

TRILEĆE

(kolač natopljen u tri vrste mleka, sa karamel kremom i sezonskim voćem)
« 390 din »

ČOKOLADNI LAVA KOLAČ

(topli čokoladni kolač sa sladoledom od vanile)
« 490 din »

KROKENBUŠ

(hrskavi kolač sa vanilom u finom sosu sa nanom i belom čokoladom)
« 490 din »

VEGE KOLAČ OD MAKA

(vegetirijanski kolač od maka, pripremljen po jedinstvenom receptu šefa kuhinje)
« 470 din »

MIRIS JESENJI

(pita od domaćih kora sa bundevom i bademom)
« 390 din »

PALAČINKE PO VAŠEM IZBORU

(kreirajte svoju palačinku kombinovanjem dva ponuđena priloga: nutela, eurokrem, džem od jagode, džem od šljive, plazma, orasi, lešnik, preliv od šumskog voća)
« 420 din »

SLADOLED KUGLA

« 150 din »