Doručak
JAJA NA VAŠ/NAŠ NAČIN
(kreirajte svoj omlet ili kajganu po Vašem izboru, uz dodatak paradajza i feta sira)
« 520 din »
DORUČAK „SOBA“
(zapečena lepinja sa mocarelom, slaninom, jajetom, svežom salatom od rukole i jogurtom)
« 570 din »
PUNJENE PRŽENICE
(prženice punjene šunkom i sirom, sa finim sosom od pršute, paprike i parmezana)
« 550 din »
TORTILJA „POLO“
(domaća tortilja sa tzatziki namazom, aromatičnom piletinom i pomfritom)
« 590 din »
FITNES BRUSKETA
(brusketa od ražanog hleba, sa musom od vlašca i rikote, sa karpaćom od avokada, poširanim jajetom i dimljenim rozbifom)
« 760 din »
VOŽDOVAČKI ČARDAŠ
(zapečeni domaćinski sataraš sa jajima, vodeničarskim hlebom i rendanim sirom)
« 560 din »
GORSKA PITA
(domaća zeljanica pečena istog trenutka sa kiselim mlekom)
« 530 din »
IMPERATOR SENDVIČ
(tostirani tramezzino sendvič sa mariniranom piletinom, krastavcem i zelenom salatom, dimljenim sirom, kuvanim jajima, krančom od slanine i luka, uz dodatak pomfrita i koktel sosa )
« 590 din »
ŠEĆERNI JAVOR
(vazdušaste palačinke sa javorovim sirupom, svežim voćem i dresingom od lešnika)
« 530 din »
JEDNOSTAVNO MUSLI
(musli sa svežim voćem i mlekom/jogurtom)
« 460 din »
Nešto na kašiku
JUNEĆA ČORBA
(šargarepa, celer, crni luk, juneće meso)
« 450 din »
DOMAĆA PILEĆA SUPA SA DOMAĆIM KNEDLAMA
(šargarepa, celer, luk, peršun, pileće meso, griz,jaja,ulje)
« 430 din »
POTAŽ DANA
(svež potaz od sezonskog povrća)
« 430 din »
Hladna i topla predjela
TATAR BIFTEK
(seckani juneći file, oplemenjen začinima, puterom i hrskavim tostom)
« 2650 din »
IZBOR DELIKATESA
(izbor domaćih suvomesnatih proizvoda sa gurmanskim hlebom i kiselim grožđem)
« 2200 din »
PALETA SIREVA
(izbor sireva sa čatnijem od ljute paprike i slatkim od šljiva)
« 2200 din »
VEGANSKI STARTER
(hrskavi trouglići od heljde, tapenada od maslina i sušenog paradajza, humus sa semenom bundeve i gvakamoli sos)
« 1150 din »
MELANZANE ALLA PARMIGANA
(patlidžan paniran u parmezanu, zapečen sa mocarelom, bosiljkom i paradajz sosom)
« 970 din »
VRUĆ VETAR
(zapečena grčka feta sa kalamata maslinama, crvenim lukom, trikolore paprikom, šljivarom u ulju od divljeg origana)
« 1800 din »
Obrok salate
,,AVE, CEZARE!"
(ajzberg salata sa piletinom, hrskavom slaninom, listićima parmezana, aromatičnim krutonima i cezar dresingom)
« 990 din »
BIFTEK SALATA
(miks zelenih salata sa mešanim povrćem, grilovanim biftekom, dresingom od pečenog susama i senfa i hrskavim trouglićima)
« 1450 din »
MODERNA ISTORIJA
(salata od mladog spanaća, potočarke i lolo bjanke, sa grilovanom breskvom, kamember sirom, kiselim grožđem, pinjolima i hercegovačkom pršutom)
« 1250 din »
SKANDINAVSKA SALATA
(salata od lososa, avokada, rukole, krastavca, cvekle, šećerca sa hrskavim trouglićima i dresingom od rena)
« 1450 din »
NICA SALATA
(žbunasta salata sa mladim krompirom, sicilijanskim kaprom i mariniranom tunom)
« 1290 din »
UKUSI GRČKE
(krastavac, paprika, paradajz, crveni luk, masline i feta sir)
« 690 din »
Paste
PENE KARBONARA
(domaće pene u karbonara sosu)
« 940 din »
PENE U KREM SOSU OD PRŠUTE I PARMEZANA
(domaće pene sa pršutom i povrćem, glazirane na belom vinu, sa parmezanom i mileramom)
« 960 din »
LINGVINI ŠEFA KUHINJE
(domaći lingvini sa biftekom, artičokom, čerijem, mladim lukom i pečenim lešnikom u krem sosu)
« 1510 din »
CASARECCE BURATA
(kazareće u sosu od šljivara i bosiljka sa buratom i pinjolima)
« 1390 din »
NJOKE OD SPANAĆA SA PILETINOM I MOCARELOM
(domaće njoke od spanaća sa piletinom, mocarelom, mladim lukom, bademom i crnom trubom)
« 1080 din »
KREMASTE NJOKE SA LOSOSOM
(domaće njoke sa mladim brokolijem, lososom, prazilukom i indijskim orahom, u krem sosu)
« 1450 din »
Rižota
ZELENI RIŽOTO SA KOZICAMA I TIKVICAMA
(kremasti rižoto sa kozicama, tikvicama i liofizovanim spanaćem)
« 1250 din »
RISSOTO ALFUNGHI
(kremasti rižoto sa livadskim i šumskim pečurkama)
« 1190 din »
RIŽOTO SA PILETINOM I POVRĆEM NA SRPSKI NAČIN
(kremasti rižoto sa piletinom, tikvicom, bukovačom, nalivan pilećim konsomeom, uz dodatak mladog kravljeg sira)
« 1230 din »
BIFTEK RIŽOTO
(rižoto sa biftekom, sremušem, artičokom i pekorinom sirom)
« 1510 din »
LIMUNĆELO RIŽOTO
(rižoto sa ćuretinom, bademom, limunom, bejbi spanaćem i musom od parmezana)
« 1310 din »
Glavna jela
HRSKAVA PILETINA
(pohovana piletina u panko prezli, sa aromatičnim krompiorom i slatko-ljutim sosom)
« 1150 din »
SAVREMENA TRADICIJA
(oblikovani sporo pečeni juneći repovi, sa restovanim krompirom, povrćem, crnim letnjim tartufom i glaziranim artičokama)
« 1590 din »
TELEĆE ŠTANGLICE
(suvidirana zatim presovana teleća leđa, u sosu od glaziranih šljiva, sa krompirom, glaziranim mladim lukom, graškom i pireom od rena)
« 2450 din »
PLANINSKO JAGNJE
(jagnjeći kotleti u korici od provansalske mešavine sa glaziranim povrćem, zapečenim mladim sirom u sosu od ribizle)
« 2290din »
SVINJSKI VRAT NA ŠUMADIJSKI NAČIN
(svinjski vrat, pečen tri sata na niskoj temperaturi, sa kukuruzom, paprikom i hrskavim krompirom)
« 1450 din »
NAŠA GURMANSKA
(100% junetina s dimljenim sirom, tucanom paprikom, dimljenim goveđim mesom, u mladom kajmaku, sa gurmanskim hlebom, pečenom paprikom i sotiranim lukom)
« 1450 din »
ĆUREĆI MEDALJONI CAPRESE
(suvidirani ćureći medaljoni zapečeni sa domaćim paradajzom, mocarelom i pesto sosom)
« 1390 din »
ŠUMSKO PILE
(marinirane pileće grudi sa prženim pirinčem i kremom od lisičarki i divljeg lešnika)
« 1190 din »
ĆEVAPI SOBA
(100% juneći ćevapi sa začinjenim krompirom i kajmakom)
« 1240 din »
BIFTEK U DEMIGLAS SOSU
(biftek pečen po Vašoj želji, sa grilovanim povrćem i krompirom)
« 2950 din »
JUNEĆI BURGER
(burger od 100% junećeg mesa, sa čedar sirom, kiselim krastavcima i svežom salatom, uz dodatak krompira i prženih kolutića luka)
« 1310 din »
Iz naše komore
T-BONE STEAK (suvo zrenje 45 dana)
(stejk sačinjen od većinskog ramsteka, delom bifteka, koje kost spaja u obliku slova ,,T")
« 1kg- 6700 din »
RIBEYE STEAK (suvo zrenje 50 dana)
(leđni deo sa koskom rebara)
« 1kg- 6200 din »
Iz reka i mora
SELICA IZ MORA
(losos u marinadi od lajma i meda, sa zapečenim mladim krompirom, brokolijem i čerijem)
« 2450 din »
POTOČNI BISER
(potočna pastrmka sa pečenim povrćem i mladim krompirom)
« 1450 din »
FRIGANE LIGNJE
(hrskave pržene lignje sa mladim krompirom, u domaćem sosu od bosiljka i limuna)
« 1650 din »
ŠARAN NA TRADICIONALNI NAČIN
(kotleti šarana u korici od kukuruznog brašna, sa mariniranim krompirom, mladim lukom, peršunom i divljim narom)
« 1690 din »
Male salate
KUPUS SALATA
(salata od svežeg crvenog i belog kupusa)
« 410 din »
SRPSKA SALATA
(paradajz, krastavac, paprika, crni luk, ljuta paprika)
« 420 din »
ŠOPSKA SALATA
(paradajz, krastavac, paprika, crni luk, feta sir)
« 470 din »
MIKS ZELENIH SALATA
(miks zelenih salata sa čeri paradajzom i parmezanom)
« 530 din »
RUKOLA ČERI SALATA
(rukola, čeri paradajz, listići parmezana)
« 540 din »
MORAVSKA SALATA NA NAŠ NAČIN
(pečena paprika, paradajz, beli luk, peršun, mladi sir u ulju)
« 480 din »
SVEŽA LJUTA PAPRIKA
« 170 din »
PEČENE LJUTE PAPRIKE U ULJU
(ljuta paprika u marinadi od belog luka, peršuna i vinskog sirćeta)
« 290 din »
PARADAJZ SALATA
« 420 din »
PARADAJZ SALATA SA SIROM
« 450 din »
KRASTAVAC SALATA
« 420 din »
Prilozi / Dodaci
Grilovano povrće
470 RSD
Krompir wedges
150g/300g 270/470 RSD
Pomfrit
150g/300g 270/470 RSD
Pire krompir
390 RSD
Pirinač
320 RSD
Parmezan
50g 240 RSD
Kajmak
50g RSD 190
Pinjoli
10g 230 RSD
Feta sir
50g 150 RSD
Slanina
50g 180 RSD
Pršuta
50g 220 RSD
Masline
50g 150 RSD
Džem
50g 150 RSD
Slatki čili sos
50g 210 RSD
Domaći hleb
100 RSD
Šot limuna
160 RSD
Gurmanski hleb
260 RSD
Med
10g RSD 90
Šlag
30g RSD 90
Jaje
80 RSD
Jogurt
0,2 RSD 130
Sojino mleko
0,1 110 RSD
Mleko
0,2 120 RSD
0,1 70 RSD
Nutela
50g 140 RSD
Euro krem
50g 110 RSD
Majonez
50g 130 RSD
Kečap
50g 130 RSD
Šunka
50g 140 RSD
Cezar dresing
50g 150 RSD
Poloneze sos
50g 170 RSD
Ulje tartufa
160 RSD
-Svaki dan pravimo svež hleb
Dezerti
TRILEĆE
(kolač natopljen u tri vrste mleka, sa karamel kremom i sezonskim voćem)
« 480 din »
ČOKOLADNI LAVA KOLAČ
(topli čokoladni kolač sa sladoledom od vanile)
« 610 din »
POBUNA NA BRODU BAUNTI
(kremasti kolač od kokosa i bele čokolade, sa hrskavim krančom od maline)
« 510 din »
ČOKOLADNI NEPRIJATELJ
(čokoladni kolač od crne i bele belgijske čokolade, sa hladnim sosom od maline i krančom od nane)
« 590 din »
IZNENAĐENJE KUHINJE
(svakodnevno pravimo neki novi kolač, obratiti se konobaru za današnju ponudu)
« 510 din »
PALAČINKE PO VAŠEM IZBORU
(kreirajte svoju palačinku kombinacijom dva ponuđena priloga:
nutela, eurokrem, džem od jagode, domaći džem od šljiva, plazma, orasi, lešnik, preliv od šumskog voća)
« 480 din »
VOĆNI TANJIR
(izbor sezonskog voća, serviranog na ledu)
« 460 din »
SLADOLED KUGLA
« 190 din »