Jelovnik

Doručak

NAŠ/VAŠ DORUČAK

(kreirajte svoj omlet ili kajganu po Vašem izboru, uz dodatak paradajza i feta sira)
« 460 din »

DORUČAK „SOBA“

(zapečena lepinja sa mocarelom, slaninom, jajetom, svežom salatom od rukole i jogurtom)
« 520 din »

PUNJENE PRŽENICE

(prženice punjene šunkom i sirom, sa finim sosom od pršute, paprike i parmezana)
« 490 din »

TORTILJA „POLO“

(domaća tortilja sa tzatziki namazom, aromatičnom piletinom i pomfritom)
« 550 din »

FITNES BRUSKETA

(brusketa od ražanog hleba, sa musom od vlašca i rikote, sa karpaćom od avokada, poširanim jajetom i dimljenim rozbifom)
« 670 din »

KAČAMAK SA KAJMAKOM I HRSKAVOM SLANINICOM

(kačamak od belog kukuruznog brašna sa hrskavom slaninicom i kopaoničkim kajmakom, uz dodatak jogurta/kiselog mleka)
« 450 din »

UŽIČKA REPUBLIKA

(zapečen domaći somun sa drpanom prasetinom i užičkim kajmakom)

« 580 din »

KUBANSKI SENDVIČ

(tostirani sendvič u domaćem bagetu sa sporopečenom i sušenom plećkom, kiselim krastavcem, puter namazom, topljenim sirom, salatom i pom-čipsom)

« 480 din »

PROTEINSKA KAŠA

(kaša od ovsenih i zobenih pahuljica, sa musom od banane i cimeta, servirana sa svežim voćem)

« 410 din »

KROSTINI SA TUNOM

(domaći krostini sa musom od leblebije, mladom salatom, čerijem, mariniranim lukom, kiselim krastavcima i tunom)
« 470 din »

JEDNOSTAVNO MUSLI

(musli sa svežim voćem i mlekom/jogurtom)
« 410 din »

Na kašiku

JUNEĆA ČORBA

(šargarepa, celer, crni luk, juneće meso)
« 390 din »

PILEĆA SUPA SA KNEDLAMA

« 350 din »

POTAŽ DANA

(svež potaz od sezonskog povrća)
« 350 din »

Hladna i topla predjela

TATAR BIFTEK

(seckani juneći file, oplemenjen začinima, puterom i hrskavim tostom)
« 2350 din »

IZBOR DELIKATESA

(izbor sireva i pršute sa gurmanskim hlebom)
« 2050 din »

TAPASI "SOBA" 

(miks brusketa sa sirom i pršutom, dimljenim lososom i mocarelom, paradajzom i bosiljkom)

« 1750 din »

ŠKRIPAVAC U ŠUMSKOJ GARNITURI

(grilovani škripavac sa salsom od vrganja, slaninom od mangulice i pečenom paprikom)

« 750 din »

PIKANTNI GAMBORI

(sveži marinirani gambori na toploj slanoj ploči, pečeni po Vašem izboru, sa sotiranim šparglama i holandez sosom)
« 1950 din »

Obrok salate

,,AVE, CEZARE!"

(ajzberg salata sa piletinom, hrskavom slaninom, listićima parmezana, aromatičnim krutonima i cezar dresingom)
« 920 din »

BIFTEK SALATA

(miks zelenih salata sa mešanim povrćem, grilovanim biftekom, dresingom od pečenog susama i senfa i aromatičnim krutonima od speltinog hleba)
« 1250 din »

U BOJAMA LETA

(miks zelenih salata sa kiselom jagodom i mariniranom piletinom, rendanim celerom, sa dodatkom oblikovanog povrća, bri sira i dresinga od oraha i limete)
« 940 din »

UKUSI MEDITERANA

(miks salata sa toplim lososom i gamborima, u dresingu od citrusa, sa hrskavim krutonima, rezanim avokadom i čipsom od kelerabe)

« 1300 din »

NICA SALATA

(žbunasta salata sa mladim krompirom, sicilijanskim kaprom i mariniranom tunom)
« 1150 din »

GRČKA SALATA

(krastavac, paprika, paradajz, crveni luk, masline i feta sir)
« 650 din »

Paste

PENE KARBONARA

(domaće pene u karbonara sosu)
« 870 din »

PENE U KREM SOSU OD PRŠUTE I PARMEZANA

(domaće pene sa pršutom i povrćem, glazirane na belom vinu, sa parmezanom i mileramom)

« 880 din »

TALJATELE VERDE

(domaće taljatele sa povrćem, mladim bosiljkom, belim lukom u paradajz sosu)
« 860 din »

TALJATELE SA LOSOSOM U KREM SOSU

(domaće taljatele sa mariniranim lososom u sosu od belog vina i bosiljka, sa krančom od limunske trave i mlade mirođije)

« 1290 din »

NJOKE OD SPANAĆA SA PILETINOM I MOCARELOM

(domaće njoke sa piletinom, mocarelom, mladim lukom, bademom i crnom trubom)
« 980 din »

NJOKE SA KRALJEVSKIM BUKOVAČAMA I BIFTEKOM

(domaće njoke u raguu od kraljevske bukovače, šljivara i mladog luka, sa biftekom i pekorinom)

« 1290 din »

Rižota

ZELENI RIŽOTO SA KOZICAMA I TIKVICAMA

(kremasti rižoto sa kozicama, tikvicama i liofizovanim spanaćem)
« 1150 din »

RIŽOTO SA LOSOSOM

(kremasti rižoto sa lososom i liofilizovanom cveklom)
« 1290 din »

RIŽOTO SA PILETINOM I POVRĆEM NA SRPSKI NAČIN

(kremasti rižoto sa piletinom, tikvicom, nalivan pilećim konsomeom sa mladim kravljim sirom, divljim bukovačama i rendanim parmezanom)
« 1150 din »

KREMASTI RIŽOTO SA BIFTEKOM I OVČIJIM SIROM

(rižoto sa mariniranim biftekom, sušenim paradajzom, jajčarom i rendanim ovčijim sirom)

« 1310 din »

Glavna jela

HRSKAVA PILETINA

(pohovana piletina u panko prezli, sa aromatičnim krompiorom i slatko-ljutim sosom)
« 1050 din »

PILEĆI POPIETI

(rolovana piletina sa kamemberom i slaninom mangulice, sa gratiniranim krompirom, povrćem i sosom od pečene paprike)

« 1290 din »

ROZBRATNA

(tradicionalna marinirana rozbratna servirana sa ratatui povrćem i braten saftom)
« 2800 din »

JUNETINA BURGINJON

(12 sati pečena junetina u začinima u porto vinu sa francuskim pireom i listićima tartufa)

« 1580 din »

SVINJSKI VRAT NA ŠUMADIJSKI NAČIN

(svinjski vrat, pečen tri sata na niskoj temperaturi, sa kukuruzom, paprikom i hrskavim krompirom)
« 1350 din »

NAŠA GURMANSKA

(100% junetina s dimljenim sirom, tucanom paprikom, dimljenim goveđim mesom, u mladom kajmaku, sa gurmanskim hlebom, pečenom paprikom i sotiranim lukom)
« 1290 din »

VOJVODIN RUČAK

(sporokuvana svinjetina u maramici, servirana na kroketima od krompira, mladoj šargarepi i sosom od crne trube)

« 1320 din »

TELEĆI MEDALJONI U ESPANJOL SOSU

(teleći medaljoni u espanjol sosu sa pečenim povrćem i gratiniranim krompirom)

« 2050 din »

ĆEVAPI SOBA

(100% juneći ćevapi sa začinjenim krompirom i kajmakom)
« 1150 din »

BIFTEK U PEPER SOSU

(odležali biftek u sosu od zelenog bibera, na slaganom krompiru i pečenom povrću)

« 2650 din »

HERCEGOVAČKA JAGNJETINA

(jagnjetina pečena u glinenoj posudi, sa krompirom i mladim kajmakom)
« 1620 din »

HAJDUČKA TELETINA

(teletina ispod sača sa pečenim korenastim povrćem, krompirom i arpadžikom)
« 1830 din »

Burgeri

JUNEĆI BURGER

(burger od 100% junećeg mesa, sa čedar sirom, kiselim krastavcima i svežom salatom,
uz dodatak pomfrita i kolutića prženog luka)
« 1140 din »

VEGANSKI BURGER

(veganski burger sa hrskavom salatom, domaćim burger sosom, crvenim lukom, kiselim krastavcima uz dodatak pomfrita i kolutića prženog luka)
« 1010 din »

Iz Vode

LOSOS U KOŠULJICI OD BADEMA

(losos pečen u povrću sa kuskusom i sosom od limete)

« 2250 din »

BRANCIN U VINU

(filet brancina u sosu od tamjanike, limete i kapra, na mladom spanaću i sotiranom krompiru)

« 1780 din »

PASTRMKA U PERGAMENTU

(dimljena pastrmka sa povrćem i začinskim biljem, pečena u papiru)
« 1340 din »

Male salate

KUPUS SALATA

(salata od svežeg kupusa)
« 370 din »

SRPSKA SALATA

(paradajz, krastavac, paprika, crni luk, ljuta paprika)
« 390 din »

ŠOPSKA SALATA

(paradajz, krastavac, paprika, crni luk, feta sir)
« 430 din »

MIKS ZELENIH SALATA

(miks zelenih salata sa čeri paradajzom i parmezanom)
« 480 din »

RUKOLA ČERI SALATA

(rukola, čeri paradajz, listići parmezana)
« 490 din »

MORAVSKA SALATA NA NAŠ NAČIN

(pečena paprika, paradajz, beli luk, peršun, mladi sir u ulju)
« 450 din »

SVEŽA LJUTA PAPRIKA

« 160 din »

PEČENE LJUTE PAPRIKE U ULJU

(ljuta paprika u marinadi od belog luka, peršuna i vinskog sirćeta)
« 260 din »

BELOLUČANE PAPRIKE

(pečene paprike u marinadi od belog luka, ulja, peršuna i vinskog sirćeta)
« 420 din »

PARADAJZ SALATA

« 390 din »

PARADAJZ SALATA SA SIROM

« 410 din »

KRASTAVAC SALATA

« 390 din »

Prilozi / Dodaci

Grilovano povrće

450 RSD

Krompir

150g/300g 250/450 RSD

Pomfrit

150g/300g 250/450 RSD

Pirinač

290 RSD

Parmezan

50g 190 RSD

Krem sir

50g RSD 170

Orasi

10g 200 RSD

Feta sir

50g 120 RSD

Slanina

50g 150 RSD

Pršuta

50g 190 RSD

Masline

50g 130 RSD

Džem

50g 120 RSD

Slatki čili sos

50g 190 RSD

Domaći hleb

80 RSD

Šot limuna

130 RSD

Med

10g RSD 70

Šlag

30g RSD 60

Jaje

60 RSD

Jogurt

0,2 RSD 110

Sojino mleko

0,1 90 RSD

Mleko

0,2 100 RSD

0,1 50 RSD

Nutela

50g 110 RSD

Euro krem

50g 90 RSD

Majonez

50g 90 RSD

Kečap

50g 90 RSD

Šunka

50g 100 RSD

Cezar preliv

50g 120 RSD

Poloneze sos

50g 140 RSD

-Svaki dan pravimo svež hleb

Dezerti

TRILEĆE

(kolač natopljen u tri vrste mleka, sa karamel kremom i sezonskim voćem)
« 420 din »

ČOKOLADNI LAVA KOLAČ

(topli čokoladni kolač sa sladoledom od vanile)
« 520 din »

LIMUN TART

(pečeni kolač od limuna, sa mering masom i svežim voćem)
« 530 din »

ČOKOLADNI NEPRIJATELJ

(čokoladni kolač od crne i bele belgijske čokolade, sa hladnim sosom od maline i krančom od nane)
« 530 din »

GOSPOĐA PAVLOVA

(korica od sušenih belanaca, sa vanil-kremom i svežim voćem, u listu badema)
« 450 din »

PALAČINKE PO VAŠEM IZBORU

(kreirajte svoju palačinku kombinacijom dva ponuđena priloga:
nutela, eurokrem, džem od jagode, domaći džem od šljiva, plazma, orasi, lešnik, preliv od šumskog voća)

« 440 din »

SLADOLED KUGLA

« 160 din »